Schoolleiderstrajecten

Schoolleiders spelen een cruciale rol in de school. Zij kunnen de inspirerende leider zijn die de mensen in beweging zet. De laatste jaren is het onderwijs behoorlijk veranderd en logischerwijs ook de rol van de schoolleider. Maar 1 ding is zeker, het is van belang om met veel positiviteit en professionaliteit het leiderschap vorm te geven. In mijn eerste schoolplan schreef ik de spreuk ‘Be the change you wish to see in the world’. En ik gun iedere leider in het onderwijs de kennis en kunde om dat te doen. Dat is moeilijk alleen te doen, daarom is er veel aandacht voor jou als schoolleider in de schoolleiderstraject. Jouw persoonlijk leiderschap met al je talenten staat centraal, immers zoals je bent geef je leiding.

Schoolleiderstraject basisbekwaam en vakbekwaam PO

Deze trajecten zijn maatwerktrajecten met coaching on the job waarmee je je basisbekwaam- en/of vakbekwaamheid als schoolleider behaalt.

De belangrijkste doelen van deze trajecten zijn:

Inhoud van beide trajecten

Voor wie?

Basisbekwaam: Bouwcoördinatoren, teamleiders of startende schoolleiders die leiderschapsvaardigheden willen ontwikkelen.

Vakbekwaam: Startende schoolleiders die het basisbekwaamtraject hebben afgerond, een post-HBO opleiding of een master hebben behaald. 

Intakegeprek

Tijdens een intakegesprek wordt bepaald, op basis van ervaringen, opleidingen en CV, welk traject het best passend is. Tevens wordt bekeken hoe het maatwerktraject het beste vorm kan worden gegeven.  

Geïnteresseerd in een incompany traject? Dat kan ook, neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Oriëntatie schoolleider

Vraag je je al jaren af of schoolleider zijn iets voor jou is??
Dan kun je een oriëntatietraject doorlopen.

Wat houdt het in?

Voor wie?

Leraren die zich willen oriënteren op het schoolleidersberoep.  Voor stichtingen die het leiderschap in de organisatie willen vergroten kan ook een incompany oriëntatie traject worden ontwikkeld.

Meer informatie?

Bel 06-51066538 of vul je gegevens hieronder in voor meer informatie.
We nemen zo spoedig mogelijk contact op, in ieder geval binnen 1 werkdag.