OVer mij

Ik ben Lutske Cornelissen Wiersma en mijn missie is om mensen hun talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. Zo leren ze hoe ze hun talenten vol energie en veerkracht kunnen inzetten. Met als doel andere mensen te inspireren met veel positiviteit, plezier en professionaliteit!

Als klein meisje wist ik al dat ik in het onderwijs wilde werken. Kinderen hebben altijd mijn passie gehad. Ik wilde dat ze plezier hadden en wilde ze wat leren. Het was dan ook duidelijk dat ik na de middelbare school naar de PABO zou gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Nu ben ik al meer dan 25 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Vijftien jaren heb ik als leraar gewerkt met daarnaast bovenschoolse taken. Sinds 2014 ben ik schoolleider geworden en heb ik mogen ervaren hoe mooi het is om samen met het team aan een visie te bouwen en vervolgens deze te verfijnen met veel positiviteit en professionaliteit.

In 2017 heb ik Ben van der Hilst ontmoet. Hij gaf een presentatie over het teamgericht organiseren voor de stichting waar ik werkte. Zijn theorie over organiseren in het onderwijs was simpel maar het heeft veel voor mij betekend.
De teamgecentreerde arbeidsorganisatie (TAO) heb ik geïmplementeerd in de school en het paste me als een jas. Mijn baan werd zoveel leuker en de kwaliteit, de wendbaarheid en het werkplezier binnen de school werd vergroot. Mooi om dit door te geven aan andere teams!

In 2018 kwam een andere leraar op mijn pad; talentenfluisteraar Luk Dewulf en dat heeft mij enorm geraakt. Kiezen voor je eigen talent is kiezen voor jezelf, leren om te gaan doen waar je het meeste van houdt.
Dit heeft geresulteerd in The EduProfs Company.

Door een persoonlijk maatwerktraject ‘Vakbekwaam schoolleider’ heb ik zelf ervaren hoe waardevol het is om begeleiding en het vergroten van kennis en vaardigheden hand in hand te laten gaan. Het heeft mijn leiderschap een boost gegeven doordat je samenwerkt met een ervaren iemand die jou feedback kan geven en andere perspectieven kan aandragen. Het heeft me veel zelfkennis opgeleverd door de persoonlijke gesprekken.
Vandaar dat ik iedereen zulke begeleidingstrajecten gun en met veel plezier deze heb ontwikkeld.

Hopelijk mag ik veel mensen inspi-leren!